ربا

ربا خواری

مقداری پول به فروشنده لوازم خانگی دادیم و مقرر شده فروشنده آخر ماه سود آن پول را به ما بدهد.
در هر یک از حالت اول و دوم،ربا و حرام محسوب می شود؟؟

۱)فروشنده حتما باید سود تعیین شده را بپردازد،بدون در نظر گرفتن میزان سود یا زیان کارش.

۲)فروشنده در صورت سود کردن،سود بدهد و در صورت زیان،از اصل پولی که ما بهش دادیم کم نکند و به ما پس بدهد.

برچسب: 

حکمت ربای حلال!

سلام و عرض ادب

اکثر علما کسب ربا از کافر رو حلال می دونن

دلیل حلال دونستن ربا در این مورد چیه؟

گرفتن ربا و نجات از پیامد های آن

سلام
من زنی سی و سه ساله همسرم سی و پنج ساله صاحب پسری ده ساله هستیم
دو سال پیش همسرم پول نزول کرده و هنوز هم درگیرش است
ما همه پول پیش خانه و دفتر و غیره را به نزول خور دادیم
و الان یکسال است در خانه پدرم زندگی میکنیم و حتی مبلغ اندکی هم نداریم
چطور میتوانیم از دست پول ربا و این ربا خوار راحت شویم ?عاجزانه راه حل میخواهم.
من تازه امروز فهمیدم که پول نزول کردیم.
با تشکر

کار با پول و ارث شبهه دار پدر

انجمن: 

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوستان عزیز
حال و احوال دوستان امیدوارم خوب باشه

راستش من سال قبل یه سوال پرسیدم ولی چون در زمان خدمت بودم نتونستم کامل پیگیر باشم

درآمد پدر بنده به طور کامل حلال نیست و قاطی داره
کارمند هستن و به کار کشاورزی هم مشغولن ولی خب نزول و وام با سود بالای بانک های ربوی و قمار و .... هم قاطی اموالشون هست (( در همه x_x ))
سوالی که بنده دارم اینه : اگه از این سرمایه پدر چیزی به بنده برسه و با اون شغل ایجاد کنم وضعیت شرعی اون چی میشه ؟؟

دوستان گفته بودن اگه از پولی که میگیرم خمسش رو بدم پول حلال میشه و مشکلی نیست
ولی این یه مشکلی داره
پولی که از پدر به بنده میرسه مستقیم نیست و به صورت مثلا یک دستگاه کشاورزی و شاید یه مغازه باشه

سوال اول
در این صورت خمس به چه صورت هست و چطور پرداخت میشه ؟؟؟

دوما
در همون منزل روستا هم که کار میکنیم برای مثال همون کار کشاورزی با دستگاه
از همون برقی هم که استفاده میکنم در منزل از برق یه سره هست ( کلا کنتور نمیندازه ) (( گفتم درهمه ))
حالا اگه سوال اولی راهی واسه حلال شدنش پیدا شد دومی رو چه کنم ؟؟
چون به مرور زمان باید از همون منزل و برقش استفاده کنم (( حتی به کمترین مقدار هم مثلا باز شیر آب که پمپ آب روشن میده و برق میخوره ))
یا مثلا یه جوشکاری واسه دستگاه
این یه مورد رو چه کنم ؟؟

با تشکر
مرجع تقلید : مقام معظم رهبری

دریافت وام با فاکتور جعلی

@};-به نام خدا@};-

سلام علیکم. اگر شخصی با فاکتور جعلی و سوری سازی وام خرید خودرو بگیرد و با پول آن به جای خرید خودرو وام های دیگری را که دارد ببند(در واقع سود وام هایی که بسته شده اند بالای 20 درصد بوده و علل القاعده ربا محسوب میشوند) آیا این مصرفِ پول در غیر مورد مصرفش حرام بوده؟اگر حرام بوده راه جبرانش چیست؟
لطفا نظر مقام معطم رهبری(حفظه الله) رو در مورد مسائل سود بانک ها چه گرفتن سود سپرده هایی که ماهیانه در بانک می گذاریم و چه سودی وام هایی که بانک از وام گیرنده می گیرد، بیان فرمایید.
برچسب: 

حکم کسب درآمد از پول مجازی (بیت کوین)

با سلام
حکم کسب درامد از پول مجازی(بیت کوین)حلال یا حرام؟اگر هنوز مشخص نیست ایا میتوان تا مشخص شدن حرام بودن ان،از پول مجازی کسب درامد حلال داشت یا با ان کار کرد؟

چند نکته در مورد این نوع پول:
در جهان حدود 63 نوع پول مجازی وجود دارد که معروف ترین انها به نام بیت کوین می باشد که بعضی از کشورها ان را ممنوع کردند مثل روسیه و ارژانتین و بعضی از کشورها برای استفاده ان قوانین و مقررات وضع کردن مثل امریکا المان و چین و بعضی از کشورها مثل ایران هنوز هیچ قانونی برای استفاده کردن یا نکردن ان ندارند.(بلاتکلیفیم)
بیت کوین از سال 2009 استارت خورده و تاکنون ارزش هر بیت کوین به حدود 1000 دلاره :-o این نشون میده بسیار تونسته گسترش پیدا کنه و خیلی طرفدار داره حتی در بعضی از کشورها مثل امارات و سوئد و کانادا و ...خودپرداز بیت کوین نصب شده. توی گوگل مزایا و معایب اون به تفضیل ذکر شده ولی بزرگترین عیبی که بهش گرفتن اینبوده که انتقال پول از فردی به فرد دیگری قابل رد گیری و پیگیری و کنترل نیست به همین منظور مورد توجه خلاف کاران زیادی(پولشویان و هکرها) قرار گرفته چون هیچ مرکز ی وجود نداره که این سیستم مالی رو کنترل کنه و این به خاطر امنیت بسیار بالای هست که داره که هیچ کسی تا کنون نتونسته اختلال تو سیستمش ایجاد کنه .این پول بر خلاف پول های واقعی به هیچ عنوان قابل جعل یا کپی نیست و کلی مزایا دیگه نسبت به پول واقعی داره که گفته میشه مزایای ان بر معایب ان میچربه(مثل اینترنت) به همین خاطر کشورهای بزرگ مثل امریکا و المان و چین ... با وضع قوانین ومقررات ازش استفاده میکنند.
سیاست های کشور امریکا و المان و چین در رابطه با پول مجازی:
http://coiniran.com/%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%BE%D9%88%D9%84-%D9%85%D8%AC/

لطفا با تحقیق و تفسیر پاسخ دهید چون مطمعنا برای خیلیها سوال میشه.

راهکار دین در مقابل "ربا" چیست؟

انجمن: 

سلام .
امیدوارم که خوب و خوش و سلامت باشین ...

فرض کنین که ...

1. من الان نیازمند 3 میلیون تومان پول هستم تا بتونم امورات زندگیم رو بگذرونم . و نیاز اکید بهش دارم . مثلا فرض کنین که مریضی خاصی هم دارم .
2. من تا یک ماه دیگه 5 میلیون تومن پول دستم میاد . ( مثلا تا 1 ماه دیگه فرشی که بافته ام تموم میشه و میتونم فرشم رو بفروشم )
3. نمیتونم برم از کسی پولی رو به عنوان "ربا" بگیرم تا بتونم مشگلم رو حل کنم . ( چون مشگل شرعی داره )
4. از طرفی در این دوره زمونه هیچ کسی به هیچ کسی 3 میلیون تومان پول غرض نمیده ... نه اینکه بهم اعتماد نداشته باشند ... بلکه همه برای خودشون مشگل دارند و چون پول سریع بی ارزش میشه همه سعی میکنند دارایی هاشون رو به صورت غیر ریالی نگه دارند .

5. دین میگه ربا ممنوع هست ... مقبول ... راهکار دین در این موقع چی هست ؟

متشکرم .

برچسب: 

آیا ربا بین زن وشوهری که درعقد موقت هستند نیز جایز است؟

انجمن: 

[=&quot]فرموده اید که ربا بین زن وشوهر اشکال نداردآیا ربا بین زن وشوهری که درعقد موقت هستند نیز جایز است؟[/]

[=&quot]رهبری[/][=&quot]: تفاوتى ندارد.[/]

[=&quot]زنجانی[/][=&quot]:اگرمدت عقدموقت کوتاه نباشد درحکم عقددائم است.[/]

[=&quot]صافی[/][=&quot]:به احتیاط حکم جواز اخذ ربامخصوص زوجه دائمه است.[/]

[=&quot]مکارم[/][=&quot]:درعقدموقت ،مشکل است.[/]


پی نوشت:
استفتاء مکتوب از دفتر مراجع تقلید

برچسب: 

طرح دو موضوع در ارتباط با تجارت با غیر مسلمانان

با سلام و احترام

در ارتباط با موضوع تجارت با غیر مسلمانان دو موضوع میخواستم مطرح کنم:

موضوع اول:

فرض کنید میخواهیم یک کارخانه راه اندازی کنیم که نیاز به یک سرمایه گذار داریم ، حال بفرض یک فرد از چین یا آلمان ، علاقمند به سرمایه گذاری در پروژه ما میشود و مثلا باهم قرار میکنیم در سود پروژه 50-50 شریک. حال سوالاتی در این زمینه هست:

اول اینکه آیا در اینکه طرف غیر مسلمان ما ، اهل کتاب باشد ( مسیحی ، یهودی و... ) و یا اینکه لاییک و یا کافر حربی باشد و یا اینکه مثلا اهل ادیانی مثل بودا و... باشد تفاوتی وجود دارد؟
دوم اینکه اصلا لازم است در مورد دین طرف تحقیق کنیم ؟ مثلا طرف اگر چینی بود لازمه تحقیق کنیم که مثلا مسیحی هست یا بی دین هست؟
سوم اینکه اگر تجارت با افراد غیر مسلمان ایراد ندارد ، ایا با توجه به اینکه احکامی که ما مسلمونها در کسب درامد داریم رعایت میکنیم و اونها رعایت نمیکنند ، مثلا ممکنه طرف پولش مخلوط به مالی باشه که مثلا از راه ربا حاصل شده باشه و یا اینکه پولش مخلوط به مالی باشه که مثلا از فروش مشروب و یا گوشت خوک به دست اومده باشه و.... ، ایا اصلا لازم هست تحقیق کنیم پولی که میخواد وارد پروژه کنه از چه راهی حاصل شده؟ و اگر تحقیق نکنیم و این پولهای حرام ، نادانسته وارد زندگی ما بشه حکم چی هست؟
چهارم اینکه با توجه به اینکه قراره اون فرد در سود حاصله از پروژه شریک بشه ، ایا اینکه احتمال داره اون فرد با توجه به فرهنگ خودشون این پول سود رو صرف کارهای حرام مثل حضور در مراسم گناه در کاباره ها و خرید مشروب و... کنه ، ایا گناهی گردن ما نمیفته؟
پنجم اینکه ، ایا اگر اون پولی که اون فرد غیر مسلمان ، قراره وارد پروژه بکنه و ما باهش کار کنیم ، مخلوط به حرام باشه ، و ما ندانیم ، ایا این موضوع اثر تربیتی در زندگی ما داره؟ یعنی ممکنه به خاطر این پول که تبدیل به خوراک ما میشه ،ما از خدا دور بشیم و یا مثلا فرزندان ما ناصالح و ناخلف بشن؟
ششم اینکه با توجه به اینکه در کشور ما در بخش های مختلف صنعت و تولید و نفت و گاز و... از افراد و شرکت های خارجی غیر مسلمان ، جذب سرمایه میشه ، اگر احیانا این موضوع با هر یک از سوالات مطرح شده در بالا ، دچار اشکال میشه ، در این مورد هم توضیح بفرمایید.

در فرض سوال بالا این موضوع مطرح بود که از یک غیر مسلمان جذب سرمایه کنیم ، حالا لطفا شش سوال فوق رو با این فرض بفرمایید که ما به یک غیر مسلمان یک کالا یا خدمات بفروشیم و و پولش رو بگیریم و رابطه ما تمام بشه .. حالا ایا مهمه اون طرفی که ما بهش کالا میفروشیم و قراره پولش وارد زندگی ما بشه ، بدونیم دینش چیه؟ ایا پولش حلاله یا نه و....

اما موضوع دوم :

یکی از جاهایی که ربا در انجا حرام نیست ، اینه که مسلمان از کافر (حربی) ربا بگیره... آیا با توجه به این حکم ، این موضوع رو میشه به سایر روشهای کسب درامد غیر شرعی از کفار تعمیم داد؟ مثلا گرانفروشی حرام هست اما ایا میشه به یک کافر جنسی رو گران فروخت؟ مثلا شرط بندی حرام هست ، ایا میشه با یک کافر در موضوعی که میدونی صد در صد در شرط برنده میشی ، شرط بست و ازش پولش رو دریافت کرد؟ و...

با تشکر.